Coneco en Inatherm treffen elkaar bij gezamenlijk project

17 oktober 2022

Bij de vervanging van de klimaatinstallatie van Tuinderij Vers schakelt Hoppenbrouwers Techniek twee bedrijven uit de HC Groep in: Inatherm levert de luchtbehandelingskast en Coneco de regelinstallatie.

Tuinderij Vers in Brielle is een modern groenteverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in dagvers gesneden groenten en salades. Het productieproces is grotendeels geautomatiseerd en 24 uur per dag in bedrijf. Hoppenbrouwers Techniek Goedereede vervangt de klimaatinstallatie, waarbij Inatherm de nieuwe luchtbehandelingskast levert. De kast met een capaciteit van 7.100 m3/h is voorzien van een DX-koeler (die wordt aangesloten op een warmtepomp), een warmtewiel ten behoeve van de warmteterugwinning en zuinige EC-motoren. De energieklasse A+ van dit systeem resulteert in een laag energiegebruik.

Goed advies
Martin van Wijk, vestigingsleider bij Hoppenbrouwers: “Al in het voortraject zijn we heel goed geadviseerd door verkoopleider Frank Lamers van Inatherm. Dat gaf meteen een goed gevoel bij de opdrachtgever en bij ons, als installateur. Ondanks de huidige, oplopende levertijden is de lbk-unit op tijd geleverd.” Coneco is sinds februari ook aangesloten bij de HC Groep en verzorgt de regeltechnische werkzaamheden voor de lbk die ‘collega’ Inatherm levert. Wij vervangen de complete regelkast en voor de bekabeling hebben we onze partner M&R ingeschakeld.

We zien de professionaliteit van Coneco overal in terug, van offerte tot oplevering.

Martin van Wijk, vestigingsleider Hoppenbrouwers

Zeer professioneel
Hoppenbrouwers en Coneco vullen elkaar goed aan: vanuit regeltechnisch oogpunt kijken wij mee naar de werktuigbouwkundige installatie. Zo komen we samen tot de beste oplossing voor de klant. Martin: “Onze samenwerking met Coneco loopt erg goed. We zien hun professionaliteit overal in terug, van offerte tot oplevering. En nu Coneco onlangs bij de HC Groep aangesloten is, kan de samenwerking met Inatherm gaan groeien.”

Nieuwste cloudverbinding
Thomas van Horssen is als project engineer van Coneco nauw bij dit project betrokken. “De ruimtes bij Tuinderij Vers zijn 24 uur per dag in gebruik, het is dus belangrijk dat er een aangenaam binnenklimaat is. In overleg met de eindgebruiker is gekozen voor beheer via de cloud met behulp van de Priva Edge gateway, de nieuwste cloudverbinding. Software op een vaste pc is daarmee niet meer nodig: via een beveiligde internetverbinding is de installatie vanaf elke device te bedienen. Waarvandaan of door welke geautoriseerde gebruiker maakt in principe niet uit.”

Ketels niet nodig
“De installatie bij Tuinderij Vers werkt voor een deel met warmteterugwinning,” aldus Thomas. “De restwarmte van de proceskoeling wordt in een buffer opgeslagen en hergebruikt voor de vloerverwarming van de kantine. Het is dus heel goed mogelijk dat de ketels in de tussenseizoenen niet gebruikt hoeven te worden, omdat er voldoende restwarmte beschikbaar is. Duurzaam en energiezuinig.